Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bulky s tvarohem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4-6 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 8 kusů bulek (housek)
  • 1/2 kilogram tvarohu
  • 2 kusy vejce
  • cukr podle chuti
  • 5-6 dl mléka
  • 4,5 dl zakysané smetany
  • 10 dekagramů rozinek
  • špetka soli

Příprava

  1. Tvaroh smícháme s cukrem dle chuti, se 2 žloutky, špetkou soli a s namočenými rozinkami, poté k hmotě opatrně přimícháme pevný sníh z bílků, aby hmota získala na lehkosti.
  2. Odkrojíme horní třetinu bulek (housek). Tím jsme získali kloboučky na bulky. Vydlabeme vnitřky a celé bulky na okamžik namočíme do vlažného, oslazeného mléka.
  3. Poté je naplníme tvarohem, vrátíme jim vrchní část, kterou potřeme zakysanou smetanou.
  4. Bulky naskádáme do pekáčku, zbylým mlékem, ve kterém jsme bulky máčeli, bulky podlijeme. Poté pečeme na 200 stupňů tak 15 minut.
Tip: Místo zakysané smetany můžeme na vrch bulek použít i sníh z bílků.
Tip: Rozinky lze s klidem vynechat, pakliže je někdo nemá rád.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře