Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Burgundské hovězí ragú

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Hovězí maso pokrájejte na větší kostky, cca 1,5 cm, slaninu na menší kostky. Česnek rozdrťte. Mrkev nakrájejte na kolečka rozdělená napůl.
  2. Na dobře rozehřátém tuku, nejlépe v hrnci, opečte maso, následně slaninu a mrkev. Až vše bude mít zlatou barvu přilijte víno, přidejte nové koření a bobkový list. Počkejte, až se polovina vína vypaří.
  3. Vlijte cca 2 litry vody, přidejte kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí a rajčatový protlak. Duste zvolna pod pokličkou 1 hodinu.
  4. Na pánvi orestujte čtvrtky žampiónů, šalotku a česnek. Vše přidejte k hovězímu masu a dochuťte mletou paprikou, pepřem a solí. Opět duste po dobu 1 hodiny. Občas zamíchejte.
  5. Ke konci dušení přidejte lístky čerstvého tymiánu a pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vína ke zlepšení chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře