Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Bzenecký vepřový kotlet
Hodnocení uživatelů :
10 minut
45 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 6 kusů vepřové kotlety
- 1 dl bílé víno
- 1 lžíce rajský protlak
- dle chuti sůl
- dle potřeb hladká mouka nebo Knorr jíška světlá
- dle potřeb sádlo
- 4 kusy rajčata
- 200 gramů mrkev
- 200 gramů celer
Příprava
- Vepřové kotlety naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a rajčata na čtvrtky. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části sádla a to z obou stran a přendáme do připraveného hrnce.
- V druhé části sádla opražíme a podusíme nakrájenou zeleninu, přidáme víno, rajčata, rajský protlak a mírně osolíme. Po chvilce zeleninovou směs vlijeme na kotlety v hrnci a chvilku necháme provařit.
- V případě potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo světlou instantní jíškou.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem se sekanou petrželovou natí
Žádný nový komentář.