Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Caesar salát

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
1 porce Snadné Ryby

Ingredience

  • 2 lžíce majonézy
  • 50 gramů parmezánu
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 česnek
  • 1/3 citronu
  • voda, pepř, sůl
  • 3-4 římské listy
  • 5-6 ančoviček
  • 3 capari
  • jeden kraj bílého chleba

Příprava

  1. Na dresing smícháme 2 PL majonézy, 20 g parmezán, 1 lžičku hrubozrnné hořčice, 1 nasekaný česnek, 3 – 4 nasekané ančovičky, šťávu z 1/3 citrónu, pár lžic vody pro zředění majonézy, špetka pepře, se solí opatrně – ančovičky i parmezán jsou již dost slané sami o sobě.
  2. Dresing rozmixujeme.
  3. Vybereme pár římských listů, které nakrájíme na kousky. Dáme na talíř a polijeme dresingem – promícháme.
  4. Mezitím si na másle opečeme kostičky z chleba.
  5. Na salát nastrouháme plátky parmezánu (např. škrabkou na zeleninu). Přidáme opečené kostičky a capari s asi 30 g parmezánem na ozdobu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře