Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čalamáda z hub

Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 12 skleniček á 0,3l porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kilogram hub
  • 1 kilogram paprik
  • 1 kilogram cibule
  • 200 gramů cukru
  • 60 gramů soli
  • 6 kuliček celého černého pepře
  • 6 kuliček celého nového koření
  • 6 bobkových listů
  • 0,5 litru octa
  • 2 litry vody

Příprava

  1. Houby sbíráme pouze tvrdé. Měkké podhoubí se dá pryč. Nejvhodnější jsou pravákya další tvdré hřiby. Nakrájené houby povaříme (cca 30 minut).
  2. Nakrájíme papriku a cibuli. Smícháme ocet, vodu, cukr, sůl a koření a zalijeme s tím nakrájenou zeleninu a houby.
  3. Necháme ustát 24 hodin.
  4. Naplníme do sklenic a sterilizujeme cca 3/4 hodiny na 80 stupňů.
  5. Může se jíst jako čalamáda nebo se dá péct pod maso atd. Je výborná :)
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře