Čalamáda z hub

Autor:
Čalamáda z hub
30 minut 45 minut 12 skleniček á 0,3l Snadné Bezmasé Lze


Ingredience

  • hub - 1 kilogram
  • paprik - 1 kilogram
  • cibule - 1 kilogram
  • cukru - 200 gramů
  • soli - 60 gramů
  • celého černého pepře - 6 kuliček
  • celého nového koření - 6 kuliček
  • bobkových listů - 6
  • octa - 0,5 litru
  • vody - 2 litry

Příprava

  1. Houby sbíráme pouze tvrdé. Měkké podhoubí se dá pryč. Nejvhodnější jsou pravákya další tvdré hřiby. Nakrájené houby povaříme (cca 30 minut).
  2. Nakrájíme papriku a cibuli. Smícháme ocet, vodu, cukr, sůl a koření a zalijeme s tím nakrájenou zeleninu a houby.
  3. Necháme ustát 24 hodin.
  4. Naplníme do sklenic a sterilizujeme cca 3/4 hodiny na 80 stupňů.
  5. Může se jíst jako čalamáda nebo se dá péct pod maso atd. Je výborná :)
Tisk Zavřít