Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Celerová remuláda

Výborný recept z celeru! Podávejte s domácím chlebem nebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé

Ingredience

  • 1 střední celer (bulva)
  • šťáva z půlky citronu
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce Dijonské hořčice (nenahrazovat jinou)
  • dle chuti sůl, pepř

Příprava

  1. Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky.
  2. Ihned po nastrouhání polijeme šťávou, aby celer zůstal krásně bílý. Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme. Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Tip: Podávejte s domácím chlebem nebo pečenému a grilovanému masu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře