Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Celerovo-kedlubnová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 35 minut 4-6 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 kus celer může být mražený
  • 1 kus kedlubna může být i mražená
  • 1/4 kusu citronu šťáva
  • 1 vejce
  • 175 gramů zakysané smetany
  • 4 lžičky soli
  • pepř čerstvě mletý
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový
  • celerové listy čerstvé
  • 1/2 svazek petrželky čerstvé

Příprava

  1. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer oloupeme, poté nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje a ten začneme zahřívat.
  2. Když je olej horký, nejdříve do něj hodíme kostky celeru a za intenzivního míchání podusíme, poté posypeme pepřem. Když celer změkne, postupně přidáváme kostky kedlubny, protože celer je tvrdší než kedlubna. Poté promícháme, osolíme, dolijeme vodou a přihodíme bujón, nakonec přidáme česnek a necháme vařit.
  3. Mezitím vejce našleháme, přidáme do hladka rozmíchanou smetanu a citronovou šťávu. Když se zelenina uvařila, tak přilijeme smetanu s vejcem a nadrobno nakrájenou petrželku a celerové listy. Ještě chvíli necháme probublávat, poté sundáme z plotny. Podáváme horkou.
Tip: Servírovat můžeme i kostičkami praženého chleba.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře