Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Česnečka se sýrem a chlebem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 kus cibule
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • 2 kusy česneku
  • 4 kusy brambory

Příprava

  1. Menší cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme na jemno, česnek také, nebo jej nakrájíme na plátky či prolisujeme. Záleží, jak má kdo rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, kostku bujónu (masový nebo zeleninový) a polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
  3. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci přidáme do česnečky drhnutou majoránku. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další 3 stroužky česneku, tentokrát už prolisovaného
  4. Horkou česnečku lijeme nejlépe do misek a posypeme upečenými kostičkami tvrdšího chleba a nastrouhaným sýrem. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.
Tip: Místo chleba můžeme použít polévkové kuličky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře