Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Česneková krémová polévka s máslovými krutonama

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 2 česneky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1,5 dl bílého vína suchého
  • 3 kusy Knorr Bujón Zeleninový
  • sůl
  • 1 dl smetany
  • 2 plátky chleba
  • 2 dekagram másla
  • petrželové pesto na ozdobu

Příprava

  1. Paličky česneku překrojíme na půl. Potřeme je olivovým olejem a dáme je na 160 °C předehřáté trouby na asi 25 minut. Když se upekli, vyloupeme ze šlupky stroužky česneku.
  2. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a do sklovata je dusíme na horkém oleji. Vlijeme třetinu bílého vína, pak necháme opět dusit. Tohle uděláme ještě třikrát, pak vlijeme 8dl bujón z kostky a smetanu. Vmícháme česnek, rozmixujeme a přivedeme k varu. Ochutíme trochou soli.
  3. Mezitím z chleba odřízneme kůrku. Zbylý vnitřek nakrájíme na kostky a pražíme na rozehřátém másle. Polévku podáváme s opraženými kostkami a pokapeme s několika kapkami petrželového pesta.
Tip: Místo petrželového pesta můžeme použít i čerstvě nakrájenou petrželovou ňať.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře