Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Česnekový řízek s hranolky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 60 dekagramů vepřových kotlet
  • 3 kusy vejce
  • 15 dekagramů mouky
  • 15 dekagramů strouhanky
  • 1 dl mléka
  • 2-3 stroužků česneku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • sůl
  • pepř
  • 0,5 kilogram brambor
  • olej na smažení

Příprava

  1. Plátky kotlet naklepeme na výšku půl centimetru. Do 1 dl mléka podle chuti dáme nastrouhaný česnek, sůl a pepř. Do této marinády na 15-20 minut ponoříme maso.
  2. Zatím co se maso marinuje, oloupeme brambory a nakrájíme je na hranolky. Po vyjmutí z marinády maso osušíme ubrouskem, obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Plátky po obou stranách smažíme v oleji na středním ohni do zlatova.
  3. Brambory také osmažíme dozlatova a dokřupava.
Tip: Jako oblohu můžeme servírovat kysané zelí nebo zakysanou smetanu smíchanou s majonézou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře