Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Charlestonská červená rýže

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 200 gramů rajčata z plechovky
  • 2 kusy cibule
  • 1 kus červená paprika
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 1 plátek libová anglická slanina
  • 1 kus uzená klobása
  • 150 gramů dlouhozrnná rýže
  • 40 mililitrů olej

Příprava

  1. Na jemno nakrájejte rajčata. Cibuli, papriku a slaninu pokrájejte na kostičky.
  2. V rendlíku opečte na oleji slaninu a klobásu. Až se vyškvaří tuk, přidejte cibuli a papriku. Pečte několik minut.
  3. Přidejte propláchnutou rýži a vše restujte dokud se rýže nebude lesknout. Následně přidejte rajčata a opět zamíchejte.
  4. Vše zalijte teplou vodu tak, aby hladina přesahovala nejméně o centimetr nad rýži se zeleninou a masem.
  5. Přidejte Knorr Bohatý bujón Hovězí a vše důkladně zamíchejte.
  6. Vařte zvolna dokud rýže nevstřebá skoro celou tekutinu. Následně zakryjte alobalem, zmenšete oheň a vařte velmi pomalu po dobu 10 minut. Po této době pánev odstavte a nechte ji pod alobalem ještě dalších 5 minut. Jídlo zamíchejte a servírujte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře