Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Charlotta s višněmi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 250 gramů cukrářské piškoty
  • 3 kusy vaječný žloutek
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 2 balení vanilkový cukr
  • 150 gramů mleté mandle
  • 80 gramů višňová marmeláda
  • 120 mililitrů smetana ke šlehání
  • 300 gramů višně
  • moučkový cukr na obalení višní
  • 1 balení čiré dortové želé

Příprava

  1. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni do pěny a necháme je zchladnout. Změklou Heru vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mandle, marmeládu a do tuha vyšlehanou smetanu.
  2. Obvod a dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme cukrářskými piškoty. Dovnitř rozetřeme polovinu krému a rozložíme další vrstvu piškotů, které zakryjeme zbylým krémem. Dort uložíme do chladna zatuhnout.
  3. Višně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Rozložíme je na krém a zalijeme dortovým želé připraveným dle návodu na obalu. Dort vrátíme do chladničky. Po zatuhnutí ho rozdělíme na porce a podáváme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře