Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Chinois - francouzské pečivo

Hodnocení uživatelů:
120 minut 50 minut 10 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Kynuté těsto

  • 100 mililitrů mléka
  • 90 gramů másla
  • 2 kusy vajec
  • 50 gramů cukru krupice
  • 300 gramů hl.mouky
  • 100 gramů pol.mouky
  • 1 špetka soli
  • 20 gramů droždí

krém

  • 250 mililitrů mléka
  • 100 gramů cukru
  • 2 kusy žloutků
  • 30 gramů hl.mouky
  • 1/2 vanilkový lusk

Dohotovení

  • 1 balení rozinek
  • 50 mililitrů rumu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce vody

Příprava

  1. Kynuté těsto Z mléka,cukru,droždí a asi lžíce mouky si vytvoříme kvásek. Po vytvoření kvásku všechny suroviny smícháme v nelepivé těsto. A necháme kynout na teplém místě asi 45-60 minut.
  2. Ze surovin na krém si uvaříme hustou kaši kterou necháme za občasného míchání vychladnout. Do hotového krému zamícháme semínka z půlky vanilkového lusku. Můžeme použít vanilkový cukr ,ale už to není ono.
  3. Dále si namočíme rozinky do rumu. Nejlépe je použít zlaté rozinky.
  4. Až těsto vykyne z malé části vyválíme kruh který dáme na dno kulaté dortové formy kterou jsme vyložily pečícím papírem.
  5. Zbytek těsta vyválíme na tenký obdélník . Ten potřeme připraveným krémem a posypeme rozinkami.A zarolujeme jako roládu. Roládu krájíme na asi 4 cm velké kousky a pokládáme řezem dolu. Skládáme jeden vedle druhého doprostřed formy. Pokud nějaký krém vyteče dáme ho nahoru.
  6. Nechejte dokynout 20 minut. Troubu nastavte na 170 stupňů a pečte asi 40 minut.Do zlatavě hnědé barvy.
  7. Částečně vychladlé potřeme cukrovou polevou kterou jsme si vytvořily z moučkového cukru a vody.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře