Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Chléb bez hnětení

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
790 minut 50 minut 5-10 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 40 dekagramů mouky
  • 2,5 dekagramů droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • 300 mililitrů vody

Příprava

  1. V mističce rozmícháme droždí s vodou. Do druhé mísy nasypeme mouku, sůl a přidáme droždí s vodou. Vařečkou dobře zamícháme, potom zaryjeme mikrotenovým sáčkem a těsto necháme do rána odpočívat.
  2. Ráno sundáme mikroten a vytvoříme bochník.
  3. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a posypeme těsto moukou, poté přeložíme z jedné strany na polovinu a pak shora na polovinu.
  4. Vytvarujeme do formy bochníku, pomoučníme, okraje zastrkáme pod bochník a pod utěrkou necháme těsto ještě půl hodiny odpočinout.
  5. Zatímco těsto odpočívá, vyhřejem troubu na 200 stupňů. Připravíme si hrnec s pokličkou, vysteleme ho pečícím papírem a dáme ho do trouby zahřívat. Po uplynutí půl hodiny opatrně - protože hrnec je horký - vložíme bochník do hrnce. Přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby na 40 minut. Když ani po uplynutí 40 minut není vršek bochníku dost červený, vrátíme ho ještě na asi 10 minut do trouby nezakrytý.
  6. Necháme vychladnout na mřížce. Štetcem namočeným ve vodě tence potřeme a posloucháme jak kůrka jemně praská.
Tip: Kdo chce, může chléb před pečením posypat semínky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře