Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Chlebíček s kandovaným ovocem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30-35 12 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 100 gramů kandovaná papája
  • 50 gramů kandované mango
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 50 gramů cukr krystal
  • 1 kus pomerančová kůra
  • 3 kusy vejce
  • 150 gramů hladká mouka
  • špetka kypřící prášek
  • 1 balení vanilkový cukr Dr. Oetker

zdobení

Příprava

  1. Vejce rozdělíme – žloutky do hrníčku a bílky do větší mísy. K bílkům přidáme krystalový cukr. Nastrouháme kůru z pomeranče. Mouku s kypřicím práškem prosejeme a smícháme s papajou a mangem. Mixérem vyšleháme Heru s moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou z 1 pomeranče a vanilkovým cukrem do pěny. Poté po jednom vmícháme žloutky. Bílky s cukrem vyšleháme do pěny. 1/3 bílků přidáme k margarínovému základu, vařečkou lehce smícháme. Pak přidáme zbylé bílky.
  2. Po 3–4 promícháních přidáme polovinu mouky a poté i se zbytkem vytvoříme jednolité těsto. Pečeme ho 30 – 35 minut ve vymazané a vysypané formě na ovocný chlebíček, v troubě vyhřáté na 180 °C.
  3. Chlebíček necháme trochu vychladnout a ještě zatepla ho vyklopíme z formy. Přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme zcela vychladnout. Bílou čokoládu rozpustíme a poté jí polijeme chlebíček. Dozdobíme sušeným ovocem.
Tip: Můžete připravit i s jiným sušeným ovocem, jen nesmí být tvrdé.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře