Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Chlebíček s krémem z bílé čokolády

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 15 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů hladká mouka
  • 50 gramů kakao
  • 7 kusů vejce
  • 200 gramů krupicový cukr

krém, zdobení

Příprava

  1. Do kastrůlku nalijeme asi 500 ml smetany a přivedeme ji k varu. Vsypeme do ní nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Krém odstavíme, přecedíme a za občasného míchání necháme zchladnout. Na noc ho uložíme do ledničky vychladit.
  2. Mouku prosejeme a promícháme s kakaovým práškem. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po částech vmícháme moučnou směs. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C ho pečeme asi 15 minut. Korpus necháme vychladnout.
  3. Druhý den připravíme ze zbylé smetany pevnou šlehačku. Vychlazený krém také vyšleháme a propojíme se šlehačkou. Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem a vyložíme potravinářskou fólií. Korpus nakrájíme na obdélníky o velikosti dna formy.
  4. Na dno formy položíme jeden z plátů a potřeme ho krémem. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny pláty (poslední díl nepotíráme). Chlebíček uložíme do ledničky. Když ztuhne, vyklopíme ho z formy a po celém povrchu potřeme zbylým krémem. Dozdobíme ho mandlovými plátky a vrátíme do chladna ztuhnout.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře