Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Chlebový langoš

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 45 dekagramů mouky
  • 3 dekagramy droždí
  • 1,8 dl vlažné vody
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce oleje
  • 4,5 dl zakysané smetany
  • 4 fialové cibule
  • 30 dekagram prorostlé slaniny

Příprava

  1. Mouky nasypeme do mísy, do středu uděláme důlek, sem přidáme rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, promícháme s droždím a necháme kynout tak dlouho než vršek nepopraská.
  2. Přidáme sůl a olej, poté smícháme s ostatními přísadami a vypracujeme vláčné těsto. Lehce posypeme moukou a necháme zakryté asi 30-40 minut kynout na teplém místě.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli očistíme a nakrájíme. Slaninu a 1 cibuli na pánvi lehce opražíme.
  4. Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
  5. Připravené těsto na pomoučněném válu rozválíme a vložíme je na plech pokrytý pečícím papírem.
  6. Těsto potřeme zakysanou smetanou, poté posypeme opraženou slaninkou a nakonec rozložíme zbytek cibule.
  7. Pečeme ve středu trouby asi 20 minut.
Tip: Na zakysanou smetanu nakapejme také tuk, který se vypekl ze slaniny, protože použijeme-li pouze okapanou slaninu bude hotový langoš příliš suchý.
Tip: Množství smetany se může zdá přílišné, ale lángoš musí být potřen silnou vrstvou, protože tak chutná nejlépe!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře