Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Chřestový krém s parmazánovými krutony a sezamem

Receptynakazdyden.cz
V sezoně chřestu nesmí chybět na vašem stole právě tato polévka s její nezaměnitelnou chutí.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 15 minut

Ingredience

  • 500g chřestu
  • 150g šalotky
  • 100g másla
  • 300ml smetany
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujon zeleninový
  • Knorr Hotová jíška světlá
  • 2 malé bagetky
  • 20g strouhaného parmazánu
  • 10g sezamových semínek
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Jemně nakrájenou šalotku orestujeme na másle, přidáme nakrájený chřest a zalijeme vodou.
  2. Vložíme vaničky bujonu a pozvolna vaříme do měkka. Přidáme smetanu, zahustíme jíškou a provaříme. Ke konci varu polévku rozmixujeme a dochutíme případně solí a bílým pepřem.
  3. Krutony připravíme nakrájením bagetky na kostky, které vymícháme s olivovým olejem, špetkou soli, sezamem a strouhaným parmazánem.
  4. Zprudka opečeme ve vyhřáté troubě a vkládáme do hotové polévky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře