Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Chudé kuře

Hodnocení uživatelů:
40 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Kůže

  • 2 kusy kůže z přední části kuřete s křidélky

Nádivka

  • 4 kusy rohlíky
  • 50 gramů máslo
  • 1 kus cibule
  • 100 gramů uzené maso
  • 2 kusy vejce
  • 3 lžíce nasekaná petrželová nať
  • dle chuti sůl,pepř a muškátový květ

Příprava

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme k ní nakrájené maso. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Všechny suroviny na nádivku zamícháme.
  2. Od kuřete odřízneme zadní čtvrtky, odhrneme kůži z prsíček směrem ke krku a prsíčka odřízneme, tak, aby jsme nepoškodili kůži.Tyto části použijeme později na jiný oběd. Z přední části ještě opatrně vykrojíme kosti ( krk,páteř a žebra ) a zůstane nám kůže a křídla ( ty jsou s kostí ). Na konci krku kůži sešijeme.
  3. Nádivku dáme do připravených kůží a zašijeme druhý konec. Naplněná kuřata dáme do pekáče, podlijeme vodou, osolíme a upečeme.
Tip: Do pekáče můžeme přidat zeleninu podle chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře