Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Cibulačka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 3-4 plátky plátky slaniny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce Rama margarínu
  • 600 gram cibule nakrájené na tenká kolečka
  • 700 mililitr vody
  • 1 kus Knorr Bohatý bujon zeleninový
  • 1 lžíce Knorr světlé jíšky
  • 8 plátků bagety nebo ciabatty
  • 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 špetka mletý pepř, sůl
  • 1 špetka petrželka na posypání

Příprava

  1. V hrnci nasucho osmahneme nakrájenou slaninu. Přilijeme lžičku oleje, přidáme margarín a posypeme cibulí. Tu za stálého míchání na středním ohni opékáme, až krásně zezlatoví. Během opékání podlijeme cibuli olejem.
  2. Podlijeme vodou a když se začne vařit, rozpustíme v ní Knorr bujón. Velmi zvolna vaříme 50 minut. Potom přisypeme Knorr jíšku, promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme. Plátky bagety opečeme na grilu, posypeme sýrem a vložíme do polévky. Sypeme petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře