Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Cibulkový guláš

Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 8 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů vepřové maso
  • 1 plátek chléb
  • 1 sklenička pivo
  • 3 lžíce sádlo
  • 1 kus cibule
  • dle chuti sůl
  • 1 lžíce mletá paprika, majoránka
  • 1 sklenička sterilované cibulky šalotky
  • 1 lžíce máslo

Příprava

  1. Krajíc staršího chleba nakrájíme na kostičky a zalijeme pivem, aby se rozmočil.
  2. Po chvíli vsypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme chléb rozmočený v pivu a za stálého míchání povaříme. Přilijeme horkou vodu a za občasného promíchání dusíme, až je maso měkké.
  3. Dochutíme čerstvou nebo sušenou majoránkou a podle chuti přisolíme.
  4. Sterilované cibulky šalotky scedíme, krátce podusíme na lžíci másla a přidáme do guláše.
Tip: Podáváme s chlebem. Já osobně mám guláš ráda chustší, takže jsem ještě na zahuštění použila mouku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře