Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čínská pálivě kyselá polévka

Receptynakazdyden.cz
Připravte si úžasnou čínskou polévku, která vás svojí příjemně pálivou chutí zaručeně zahřeje!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 8 kusů sušených hub shitake
  • 6 kusů sušených hub Jidášovo ucho
  • 1 kus mrkev
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 80 gramů pečeného vepřového masa nebo kuřecího masa
  • 100 gramů tofu
  • 80 gramů bambusových výhonků z plechovky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce rýžového octa (nebo bílého vinného octa)
  • 1,5 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 kusy jarní cibulky
  • 1 kus vejce z podestýlky SPAR
  • 1,2 litr vody
  • soli podle chuti
  • pepř podle chuti

Příprava

  1. V jedné nádobě zalijeme horkou vodou houby shitake a ve druhé Jidášovo ucho. Necháme je stát asi 20 minut.
  2. K varu přivedeme 1, 2 litru vody, ve které rozpustíme bujón.
  3. Mezitím na nudličky nakrájíme slité a propláchnuté bambusové výhonky a oloupanou mrkev. Tofu a maso nakrájíme na kostičky. Octy smícháme se sójovou omáčkou.
  4. Když houby změkly a nabyly, nakrájíme je na plátky. Vhodíme je do horké polévky a vaříme je 5 minut. Asi 0,5 dl láku, který zbyl z hub shitake, smícháme se škrobem.
  5. Do polévky vlijeme ocet se sójovou omáčkou, přidáme také tofu, maso, bambusové výhonky a mrkev. Přidáme pálivou papriku. Vlijeme také rozředěný škrob. Vařme 3-4 minuty.
  6. Vejce našleháme a vlijeme do polévky. Podle chuti osolíme, opepříme.
  7. Nakrájíme očištěnou cibuli a přidáme do polévky. Polévku můžeme ozdobit ještě natenko nakrájenou chilli paprikou. Podáváme horkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře