Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Čínská rýže s kukuřicí a koriandrem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
25 minut
25 minut
4 porce Snadné Bezmasé
Ingredience
- 400 gramů dlouhozrnná rýže
- 1 kus kukuřice v plechovce
- 1 kostka Knorr Bujón Slepičí
- 2 kusy citrónová tráva
- 1 kus pórek
- 1 kus malý kousek zázvoru
- 1 svazek koriandr
- 30 mililitrů omáčka teryiaki
- 30 mililitrů sezamový olej
- 1 litr voda
Příprava
- Do hrnce nalijte litr vody. Zázvor a citrónovou trávu pokrájejte. Přidejte Knorr Bujón Slepičí, kousky zázvoru, citrónové trávy, lodyhy koriandru (listy nech stranou). Uvařte silný bujón. Přeceďte ho.
- Na pánev vlijte sezamový olej, přidejte pórek nakrájený na půlkruhy.
- Po chvíli smažení přidejte předem opláchnutou rýži. Vše smažte několik minut.
- Rýži zalijte bujónem tak, aby tekutina byla centimetr nad ní. Vařte zvolna pod pokličkou po dobu 15 minut. Poté na 5 minut odstavte.
- Osmažte kukuřici, aby byla teplá.
- Rýži přendejte do misky, přidejte kukuřici a omáčku teriyaki. Důkladně zamíchejte, aby se rýže neslepila.
- Servírujte posypanou posekaným koriandrem.
Žádný nový komentář.