Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čínská stříbrná polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 75 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 200 gramů kuřecí prsa
  • 200 gramů krevety
  • 500 gramů porce masa na vývar
  • 50 gramů rýžové nudle Wernicchelli
  • 20 gram houby shitake
  • 2 kusy cibule
  • 0.50 kusů celer
  • 0.50 kusů pórek
  • 2 kusy vejce
  • 1 kus svazek pažitky
  • 1 kus svazek koriandrové natě
  • 10 gramů čerstvý zázvor
  • 1 kus malá pálivá paprika
  • 1 kus hvězdička anýzu
  • 2 lžíce houbová sójová omáčka tmavá
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí

Příprava

  1. Porci masa na vývar, cibuli, celer, pórek, zázvor, anýz a pálivou papriku zalijte 1,5 litrem studené vody a přiveďte k varu. Odstraňte vzniklou pěnu.
  2. Přidejte 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí. Vařte cca 60 minut, dokud vývar nebude mít odpovídající chuť.
  3. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, houby shitake namočte do lehce osolené vroucí vody. Následně v samostatném hrnci osmažte kuřecí prsa, krevety a namočené houby shitake. Vše zalijte bujónem a dochuťte sójovou omáčkou.
  4. Do samostatné misky rozklepněte vejce a rozmixujte je. Přidejte ho k vařící polévce a zamíchejte. Polévku servírujte s předem uvařenými rýžovými nudlemi a dochuťte ji pažitkou a koriandrovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře