Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čirá rajská polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 8 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů celer
  • 1 kus kuře
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kilogram zralá rajčata
  • 1 kus celý česnek
  • 3 kusy zrnka nového koření
  • 5 kusů zrnka černého pepře
  • 2 kusy bobkový list
  • 1 kus anýz
  • 10 gramů piniové oříšky - upražené na pánvi
  • 1 svazek bazalkové listy nadrobno nakrájené
  • 100 gramů sušena rajčata nakrájená na drobné proužky
  • 1 kus vaječný bílek

Příprava

  1. Kuřecí maso umyjte, nakrájejte na menší kousky, zalijte 1,5 litrem studené vody, přiveďte k varu a odstraňte vzniklou pěnu, přidejte koření, mrkev, petržel a celer.
  2. Vývar nechejte vařit cca 30 minut, poté přidejte zbylé složky, čerstvá rajčata nakrájená na kostičky, česnek, Knorr Bujón s bylinkami a extra panenským olivovým olejem. Vše nechejte vařit ještě 50 minut.
  3. Nechte bujón vystydnout a přeceďte ho.
  4. Ke chladnému bujónu přidejte zpěněný vaječný bílek.
  5. Bujón přiveďte k varu, přeceďte skrz gázu, servírujte s kousky sušených rajčat, praženými piniovými oříšky a jemně nakrájenou bazalkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře