Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Citronová roláda

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 10-12 12 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 5 kusů vejce
  • 100 gramů krystalový cukr
  • 100 gramů hladká mouka
  • 1/2 kusu citrónová kůra
  • 1 špetka prášek do pečiva Dr. Oetker

náplň

  • lístky meduňky
  • kolečka citrónu

Příprava

  1. Připravíme piškot: do mouky přimícháme prášek do pečiva, necháme odstát. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s jednou třetinou krystalového cukru a strouhanou citronovou kůrou z půlky citrónu utřeme do pěny. Bílky vyšleháme se zbytkem cukru na krémovou pěnu. Do žloutků přidáme po lžících třetinu pěny z bílků, zamícháme. Poté přidáme i zbylou pěnu, lehce smícháme, ale ne úplně dohladka. Ve dvou částech přisypeme prosátou směs mouky a prášku do pečiva a opatrně zamícháme do pěny.
  2. Těsto vylijeme na plech o rozměrech 32 × 35 cm, který jsme vyložili pečicím papírem, a uhladíme. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme 10 – 12 minut. Dokud se piškot peče, dvířka trouby se nesmí otevírat, aby se těsto nesrazilo.
  3. Mouku oprášíme z vychladlého piškotu, ten natřeme krémem a srolujeme. Natřeme i zvenku a zbylý krém navršíme v jedné linii na vrch rolády. Uložíme do chladničky, zchladíme. Po nakrájení můžeme ozdobit plátky čerstvého citronu nebo lístky meduňky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře