Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Citrónové rizoto s pórkem a žampióny

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Připravte vývar z vody z kostky Knorr Bujón Zeleninový. Pórky nakrájejte na kolečka. Rozehřejte 4 lžíce másla nebo margarínu, přidejte pórky a smažte, dokud nebudou měkké. Polovinu odložte, když budou ještě zelené. Vlijte polovinu bujónu a vařte, dokud se pórky nerozpadnou.
  2. Pórky rozmixujte.
  3. Šalotku posekejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte šalotku a nechte ji zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte a smažte cca 2 minuty.
  4. Vlijte martini a vařte, dokud se nevstřebá.
  5. Přidejte rozmixované pórky, zamíchejte. Následně vlijte půlku sklenice bujónu, vařte, dokud se nevstřebá. Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón.
  6. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, nastrouhaný parmezán, zbytek pórků a zbytek másla. Zamíchejte, hrnec sundejte z ohně a minutu nechte obsah pod pokličkou.
  7. Rizoto servírujte na teplých talířích a ozdobte je smaženými žampióny, větvičkami rozmarýnu a citrónovou kůrou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře