Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Citronový koláč

Hodnocení uživatelů:
90 minut Snadné

Ingredience

Těsto

  • 250 gramů hladké mouky
  • 125 gramů másla
  • 1 žloutek
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru krupice
  • 100 mililitrů vody

Náplň

  • 500 mililitrů mléka
  • 40 gramů hladké mouky
  • 75 gramů cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 1 citrónová šťáva
  • 1 strouhaná citronová kůra

Vršek

  • 50 gramů moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 4 bílky

Příprava

  1. Ze surovin na těsto uděláme hmotu, kterou zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut do lednice.
  2. Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu o průměru asi 30 cm, propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 210°C.
  3. V hrnku přivedeme k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme mouku a cukr a mícháme dokud směs trochu zhoustne.Poté odstavíme z plamene, necháme chvilku zchladnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 - 30 minut.
  4. Z bílků,cukru a soli ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 20 - 25 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře