Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Cizrnová polévka na kyselo
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
90 minut
4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 40 dekagramů bůčku uzeného, krájeného
- 40 dekagramů cizrny předvařené, v konzervě
- 20 dekagramů mrkve
- 20 dekagramů petrželového kořene
- 1 svazek petrželové naťi velký svazek
- 1 kus cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 dl oleje
- 3 lžíce mouky
- 2 dl mléka
- 2,5 dl zakysané smetany nebo creme fraiche
- sůl podle chuti
- ocet podle chuti
Příprava
- Menší kusy bůčku dáme ponořené do vody vařit a vaříme do měkka. Pokud je to nutné, odpařenou vodu doléváme. Připravíme si zeleninu. Očistíme ji, omyjeme ji a nakrájíme ji na sílu prstu. Petrželovou nať nasekáme.
- Z cizrny v konzervě slijeme lák, poté ji propláchneme studenou vodou. Zkontrolujeme měkkost masa. Pokud je již napůl hotové, přidáme k němu nakrájenou zeleninu a vše vaříme do měkka. V závěru vaření přidáme cizrnu. Ta se vařit nemusí, jen ji společně s ostatními přísadami prohřejeme.
- Připravíme si jíšku. Na drobno nasekanou cibuli a česnek dusíme na oleji, poté přidáme mouku a lehce osmahneme. Rozředíme ji studeným mlékem a za rychlého promíchávání ji přilijeme k polévce. Krátce provaříme. Poté, co polévku sejmeme z plotny, přidáme do zahuštěné polévky smetanu. Nakonec podle chuti dosolíme a před podáváním dochutíme octem.
Tip: Solíme opatrně, uzené maso je slané dost.
Tip: Zakysanou smetanu a ocet nikdy nedáváme do vroucího jídle, protože smetana by se mohla srazit.
Žádný nový komentář.