Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Cizrnová polévka na kyselo

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 40 dekagramů bůčku uzeného, krájeného
  • 40 dekagramů cizrny předvařené, v konzervě
  • 20 dekagramů mrkve
  • 20 dekagramů petrželového kořene
  • 1 svazek petrželové naťi velký svazek
  • 1 kus cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 dl oleje
  • 3 lžíce mouky
  • 2 dl mléka
  • 2,5 dl zakysané smetany nebo creme fraiche
  • sůl podle chuti
  • ocet podle chuti

Příprava

  1. Menší kusy bůčku dáme ponořené do vody vařit a vaříme do měkka. Pokud je to nutné, odpařenou vodu doléváme. Připravíme si zeleninu. Očistíme ji, omyjeme ji a nakrájíme ji na sílu prstu. Petrželovou nať nasekáme.
  2. Z cizrny v konzervě slijeme lák, poté ji propláchneme studenou vodou. Zkontrolujeme měkkost masa. Pokud je již napůl hotové, přidáme k němu nakrájenou zeleninu a vše vaříme do měkka. V závěru vaření přidáme cizrnu. Ta se vařit nemusí, jen ji společně s ostatními přísadami prohřejeme.
  3. Připravíme si jíšku. Na drobno nasekanou cibuli a česnek dusíme na oleji, poté přidáme mouku a lehce osmahneme. Rozředíme ji studeným mlékem a za rychlého promíchávání ji přilijeme k polévce. Krátce provaříme. Poté, co polévku sejmeme z plotny, přidáme do zahuštěné polévky smetanu. Nakonec podle chuti dosolíme a před podáváním dochutíme octem.
Tip: Solíme opatrně, uzené maso je slané dost.
Tip: Zakysanou smetanu a ocet nikdy nedáváme do vroucího jídle, protože smetana by se mohla srazit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře