Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čočka po orientálsku

Hodnocení uživatelů:
60 minut Snadné

Ingredience

  • 350 gramů čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kus cibule velké
  • 4 stroužky česneku
  • 80 gramů kečupu
  • 3/4 lžičky kari
  • 1/2-1 lžičky soli
  • 1 špetka pepř mletý
  • 3 lžíce octa nebo citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru
  • 25 dekagramů masa uzeného

Příprava

Na oleji zesklovatíme cibulku, lehce osmahneme na plátky nakrájený česnek, krátce i kari koření. Přebranou a předem namočenou čočku uvaříme doměkka, přidáme kečup, ocet (citr. šťávu), sůl, cukr, pepř a cibulku s česnekem a kari kořením. Chvíli povaříme, výsledná chuť čočky by měla být sladkokyselá. Do hotové čočky vmícháme na kousky nakrájené uzené maso a prohřejeme. Kdo nejí maso, vynechá uzené a udělá si volská oka.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře