Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čočková polévka s noky a uzeným

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 250 gramů čočky -předvařené
  • 1 kus větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 kus syrové vejce
  • dle chuti sůl, česnek celer, petržel, mrkev

Příprava

  1. Na sádle orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli. Vmícháme čočku, přidáme kousek celeru, petržele a mrkve-vše vcelku. Osolíme, a zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a vaříme do měkka. Po uvaření odstraníme uvařenou zeleninu a pokrájíme na kousky pouze vařenou mrkev.
  2. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso a česnek. Rozmícháme jedno vejce s hladkou moukou do takové hustoty, aby těsto protlačené přes struhadlo tvořilo v polévce chutné nočky. Za občasného míchání vaříme cca 2 minuty.
  3. Dochutíme lahodně chutnající polévku dle potřeby ještě kapkou octa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře