Čočkový salát s náslovou dýní

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na sálát, který lze podávat teplý či studený.

Ingredience

  • 500g máslová dýně
  • olivový olej 1/4 hrnku
  • čočka 250 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • řapíkatý celer 2 ks
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • nasekaná petržel hrst
  • koriandr (nasekat najemno 1 PL)
  • 100g feta sýr
  • sůl, pepř

Příprava

Troubu předehřejeme na 200°C. Velký pekáč vymažeme olejem, dáme do něj nakrájenou dýni, sůl a pepř. Dýni zakapeme polovinou oleje. Pečeme 20 minut, nebo dokud dýně není měkká a zhnědlá, potom ji dáme stranou.

Uvaříme čočku. Propláchneme ji, necháme okapat a dáme stranou. Na zbývajícím oleji orestujeme cibuli, česnek a celer, ochutíme citronovou šťávou a kůrou a vše přidáme do uvařené čočky. Vmícháme petržel a koriandr.

Vmícháme dýňové kostičky. Posypte kousky feta sýru a podáváme.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept