Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládová bábovka

Hodnocení uživatelů:
40 minut 45 minut 12 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 150 gramů hladké mouky
  • 1 špetka kypř.prášku
  • 250 gramů másla (Hera)
  • 150 gramů čokolády na vaření
  • 5 celých vajec
  • 150 gramů cukru krupice
  • 1 hrnek rozpuštěného tuku Hera
  • 1 čtvrtka hrubé mouky
  • 150 gramů čokoládové polevy
  • 1 hrnek ořechů vlašských mletých

Příprava

Ve vodní lázni nechte na mírném ohni rozpustit máslo a čokoládu, dobře promíchejte. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Zašlehejte vlažné máslo s čokoládou a vařečkou opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. A vložte do předehřáté trouby. Pečte na 180 °C přibližně 45 minut. Jestli je těsto upečené, zkoušejte špejli. Vychladlou bábovku polijte čokoládovou polevou a posypejte nasekanými ořechy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře