Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládové croissanty

Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut 4 porce Náročné

Ingredience

  • 500 gramů polohrubá mouka
  • 2 kusy vejce
  • 200 mililitrů vlažné mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce cukr
  • 1-2 špetky sůl
  • dle potřeb mouka
  • 250 gramů máslo
  • dle chuti čokoláda

Příprava

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vmícháme lžíci mouky a cukr, necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce a vzešlý kvásek. Zpracujeme na vláčné těsto a necháme nakynout.
  3. Máslo necháme získat pokojovou teplotu. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále čtverec o hraně asi 32 cm. Do středu položíme máslo, strany přes něj přeložíme jako obálku, poprášíme moukou a rozválíme na pruh.
  4. Přeložíme 3x , zakryjeme fólií a necháme v chladu 15 minut odležet. Pak těsto opět rozválíme, na 3x přeložíme a a necháme znovu v chladu ležet. Postup ještě jednou opakujeme.
  5. Při rozvalování těsta podsypáváme moukou, aby se nelepilo na vál. Po třetím rozválení necháme těsto na vále, zakryjeme ho namočenou a dobře vyždímanou utěrkou a necháme na vále asi půl hodiny kynout.
  6. Nakynuté těsto tence vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 7 mm. Nakrojíme ho rádlem na delší troujúhelníky.
  7. Posypeme je nastrouhanou čokoládou, stočíme je do rohlíčků a dáme na plech vyložený pečícím papírem a zakryté utěrkou necháme ještě kynout. Vložíme do trouby a upečeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře