Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládové soufflé s jahodami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 10-15 4 porce

Ingredience

Příprava

  1. Čokoládu povolíme ve vodní lázni a vyšleháme s máslem nebo s Herou. Žloutky vyšleháme také ve vodní lázni spolu s cukrem. Bílky vyšleháme bez cukru. Takto připravené směsi velmi zlehka spojíme a plníme do keramických kalíšků či hrnečků vytřených máslem a vysypaných třtinovým cukrem.
  2. Soufflé pečeme 10 až 15 minut při teplotě 200 °C. Moučník je třeba uhlídat, aby nebyl úplně propečený – vtipem je, že při zakrojení do se střídka rozteče. Není snadné trefit toto stadium hned napoprvé, takže chcete-li se blýsknout právě tímto receptem, doporučujeme ho napřed vyzkoušet.
  3. Cukr krystal a vodu svaříme na cukrový rozvar, až lehce zhoustne a odstavíme ze sporáku. Jahody pokrájíme na jemné kousky a vmísíme do téměř vychladlého rozvaru. Zakapeme likérem a necháme odležet. Hotové soufflé položíme na talíř a oblijeme nakládanými jahodami.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře