Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládoví ježci

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 15 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 190 gramy hladká mouka
  • 20 gramů kakao
  • 40 gramů moučkový cukr
  • 140 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 kus vejce
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva

krém světlý

Příprava

  1. Smetanu na světlý krém necháme přejít varem a odstavíme. Vložíme do ní na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu a za stálého míchání je necháme rozpustit. Krém dáme do ledničky přes noc zatuhnout. Stejně připravíme i tmavý krém.
  2. Mouku na sušenky prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme oba cukry, změklou Heru a vejce. Rychle vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a na 30 minut uložíme do chladna.
  3. Těsto rozválíme na silnější plát a formičkou z něj vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.
  4. Cukrářské sáčky s hladkou trubičkou naplníme krémy a na vychladlé sušenky nastříkáme „bodliny“. Hotové ježky necháme zatuhnout v chladničce.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře