Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládový dort s mandarinkami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 45 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 4 kusy vejce
  • 80 gramů krupicový cukr
  • 100 gramů polohrubá mouka
  • 2 lžičky kypřící prášek do pečiva
  • 25 gramů škrobová moučka
  • 20 gramů kakao
  • 100 gramů mleté mandle
  • 100 gramů nugát (nugátové bonbony)
  • Hera a hrubá mouka do formy

krém

  • 300 mililitrů mléko
  • 100 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 250 gramů rostlinný tuk Hera

zdobení

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh. Zašleháme do něj žloutky a lehce vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem, škrobovou moučkou a kakaem. Do těsta zapracujeme najemno mleté mandle a nakonec rozpuštěný nugát.
  2. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Korpus necháme krátce zchladnout ve formě a pak ho z ní uvolníme.
  3. Mezitím z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Změklou Heru nakrájíme na kousky a postupně zašleháme do pudinku.
  4. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme na tři díly, spodní a prostřední potřeme vždy třetinou krému (část krému si ponecháme na dozdobení) a obložíme polovinou okapaných mandarinek. Díly korpusu na sebe sesadíme a dort uložíme do chladničky ztuhnout.
  5. Celý povrch dortu potřeme nejprve tenkou vrstvou krému a pak rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout. Svrchu dort posypeme oříšky, ozdobíme pusinkami ze zbylého krému a mandarinkami.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře