Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládový dort s marcipánem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 25-30 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 80 gramů hladká mouka
  • 4 kusy vejce
  • 80 gramů cukr
  • 2 lžíce kakao

krém

Příprava

  1. Vyšlehejte bílky s cukrem do pevné pěny. Zlehka přimíchejte žloutky a mouku smíchanou s kakaem. Herou vymažte a hrubou moukou vysypte formu na dort o průměru 15 cm. Těsto nalijte do formy. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C 20 minut, poté dopečte na 150–160 ° C.
  2. Nechte vychladnout ve formě a poté vyjměte a rozkrojte na 3 stejné pláty. Na krém si smíchejte moučkový cukr a kakao ve velké míse. Pak vmíchejte horké mléko a měkkou Heru a vyšlehejte dohladka. Natřete krém na každou vrstvu, spojte a potřete i okraje dortu. Nechte v lednici ztuhnout.
  3. Posypte si povrch moučkovým cukrem a na něm vyválejte marcipán na 3–4 mm tenkou placku. Válečkem přeneste marcipán na dort a tím ho potáhněte. Uhlaďte povrch dortu. Odkrojte přesahující marcipán a smíchejte ho s potravinářským barvivem. Vyválejte a vykrajujte tvary (kolečka, srdíčka…) a nalepte je na dort pomocí malého množství vody, dle vaší fantazie.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře