Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Hodnocení uživatelů:
Snadné

Ingredience

korpus

  • 225 gramů hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 75 gramů cukru krystal
  • 1 balení vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 150 gramů másla

krém

  • 3 vejce
  • 750 gramů měkkého tvarohu
  • 200 gramů cukru krystal
  • 125 mililitrů mléka
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 balení vanikového pudingu
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 gramů čokoládových hoblin

Příprava

Těsto uhněteme z mouky, 1 lžíce kakaa, 75 g cukru, 1 vanilky, špetky soli, másla a 1 vejce. Dortovou formu o průměru 26 cm vymastíme (nevysypáváme)a vložíme těsto. Vytvarujeme podle formy a vytvoříme 3,5cm vysoký okraj. Dno propícháme vidličkou. Dáme na 30 minut chladit do ledničky. Vezmeme zbylá 3 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tvarohem, mlékem, citronovou štávou, 200 g cukru a s pudinkovým práškem. Nakonec lehce vmíchame sníh. Tvarohový krém rozdělíme na 2 poloviny. Jednu necháme bílou a do druhé vmícháme 2 lžíce kakaa a čokoládové hoblinky. Světlý krém rozetřeme na těsto a na něj navršíme tmavý krém. Dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 stupních 50 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře