Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládový dortík do poháru

Hodnocení uživatelů:
30 minut 5 porcí Snadné

Ingredience

  • 400 mililitrů smetana ke šlehání
  • 250 gramů mascarpone
  • 100 gramů hořká čokoláda
  • 2 balení vanilkový cukr
  • ovoce
  • čokoládové hoblinky na ozdobení

Příprava

150 ml smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Zbytek smetany vyšleháme v pevnou šlehačku. Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a spojíme se šlehačkou. Tento smetanový krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první vmícháme dvě lžíce čokoládového krému a hmotu rozdělíme do pohárů. Pak rozdělíme do pohárů zbylý čokoládový krém. Přidáme ovoce dle chuti a pohár zakončíme bílým krémem. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvou mátou. Dáme vychladit do ledničky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře