Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Čokoládový koláč
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
30 minut
25 minut
12 porcí Středně obtížné
Ingredience
těsto
- 240 gramů hladká mouka
- 150 gramů rostlinný tuk Hera
- 80 gramů moučkový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- 1 špetka sůl
- 2 kusy vaječný žloutek
náplň
- 350 mililitrů smetana
- 1 špetka sůl
- 60 gramů rostlinný tuk Hera
- 300 gramů hořká čokoláda
- kakao na posypání
- čokoládové hoblinky
Příprava
- Mouku prosejeme, přidáme na kousky nakrájenou změklou Heru, oba druhy cukru, špetku soli a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout.
- Odleželé těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu. Na dně těsto propícháme vidličkou. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
- Smetanu přivedeme k varu, lehce ji osolíme a rozpustíme v ní Heru a rozlámanou čokoládu. Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme ho do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním koláč posypeme kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.