Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládový koláč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 25 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 240 gramů hladká mouka
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 špetka sůl
  • 2 kusy vaječný žloutek

náplň

Příprava

  1. Mouku prosejeme, přidáme na kousky nakrájenou změklou Heru, oba druhy cukru, špetku soli a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout.
  2. Odleželé těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu. Na dně těsto propícháme vidličkou. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
  3. Smetanu přivedeme k varu, lehce ji osolíme a rozpustíme v ní Heru a rozlámanou čokoládu. Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme ho do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním koláč posypeme kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře