Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládový krém s pomerančovým dezertem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 4 porce Náročné Bezmasé

Ingredience

Čoko krém

  • 250 gramů mascarpone
  • 140 gramů hořká čokoláda
  • 2 lžíce mouřkový cukr
  • 140 mililitrů smetana ke šlehání

Pomerančový dezert

  • 1 kus pomeranč
  • 4 lžíce bíly jogurt
  • 1 kus pomerančová kůra
  • dle potřeb šťáva z citónu a pomeranče
  • 2 lžíce med

Příprava

  1. Nalámanou čokoládu vložíme do rendlíku a ten ponoříme do horké vodní lázně, čokoládu zcela rozpustíme.
  2. Mascarpone umícháme v misce spolu s cukrem do pěny.
  3. Přidáme rozpuštěnou teplou čokoládu, ihned dobře vyšleháme dohladka.
  4. Krém vylehčíme přidáním smetany ušlehané do polotuha a naplníme jej do pohárů.
  5. Šťávu z pomeranče a z citronu, obě na jemno nastrouhané citrusové kůry a med promícháme a svaříme při mírném příkonu tepla v kastrůlku na hustší omáčku. Necháme vychladit.
  6. Pomeranče oloupeme a z jednotlivých dílků odstraníme i bílou slupku. Těmito plátky z pomeranče poklademe čokoládový krém a přelijeme vychlazenou omáčkou.
Tip: Ozdobíme lžící jogurtu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře