Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čokoládový věnec se zmrzlinou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 35 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 100 gramů hladká mouka
  • 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
  • 40 gramů kakao
  • 160 gramů moučkový cukr
  • 4 kusy vejce
  • Hera a hrubá mouka do formy

náplň, zdobení

Příprava

  1. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. Vejce vyšleháme s cukrem do pevné pěny. Vmícháme moučnou směs a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 35 minut. Upečenou bábovku necháme chvíli zchladnout ve formě. Poté ji vyklopíme a necháme na kovové mřížce vystydnout úplně. Formu umyjeme, osušíme a vyložíme potravinovou fólií.
  3. Zmrzlinu vyndáme z mrazničky a necháme polevit. Vychladlou bábovku vespod vodorovně prokrojíme. Vrchní část vydlabeme, naplníme zmrzlinou smíchanou s většími drobky a přiklopíme spodním dílem. Bábovku vrátíme do formy a uložíme do mrazničky ztuhnout. Před podáváním ji dozdobíme čokoládovou polevou a sekanými pistáciemi.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře