Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Čtyřbarevná bábovka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 250 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 špetka sůl
  • 4 kusy vejce
  • 125 gramů hladká mouka
  • 125 gramů solamyl
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 50 gramů nasekané loupané mandle
  • 2 lžíce mandlový likér (amaretto)
  • 25 gramů nastrouhaná čokoláda na vaření
  • 2 lžičky cukr krupice
  • 1/2 lžíce kakao
  • 1 lžíce mléko
  • 50 gramů mletá lísková jádra
  • 1 balení skořicový cukr
  • 1 lžíce rum
  • 30 gramů kandovaná pomerančová kůry
  • 1 lžíce koňak
  • Hera a hrubá mouka do formy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Máslo nebo Heru nakrájíme na kousky, dáme do mísy a necháme změknout. Postupně zašleháme 200 g krupicového cukru, vanilkový cukr, špetku soli a celá vejce. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a po lžících ji zapracujeme do vaječné pěny.
  2. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Do jedné části těsta vmícháme mandle a likér. Druhou část promícháme s čokoládou, kakaem, 2 lžičkami cukru a zředíme lžící mléka. Další díl ochutíme lískovými oříšky, skořicovým cukrem a rumem. Zbylou část smícháme s na jemno nasekanou pomerančovou kůrou a koňakem.
  3. Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Postupně ji plníme jednotlivými barevnými těsty a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 70 minut. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře