Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Cukeťák

Hodnocení uživatelů:
15 minut 25 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kus cuketa
  • 15 dekagramů tvrdý sýr
  • 17 dekagramů měkký salám
  • 15 dekagramů hrubá mouka
  • 1 kus prášek do pečiva
  • 2 kusy vejce
  • 1 kus cibule
  • 2 stroužků česnek
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř
  • 2 lžičky olej
  • 2 kusy vaječný žloutek
  • 1 svazek pažitka

Příprava

Na hrubém struhadle nastrouháme větší oloupanou cuketu a tvrdý sýr. Přidáme na kostičky nakrájený měkký salám, dále hrubou mouku s jedním práškem do pečiva, sůl, pepř, nasekanou cibuli, lisovaný česnek (množství podle vlastní chuti), pár lžic oleje, 2 vaječné žloutky a trošku pažitky nebo petrželky. Vše dobře promícháme. Vzniklou směs, do níž jsme nakonec vmíchali sníh ze dvou bílků, nalijeme do vymazaného plechu. Pečeme při středně vyhřáté troubě dozlatova. Cukeťák podáváme teplý s brambory, studený s chlebem nebo samotný bez přílohy.
Tip: Množství koření je ideální přizpůsobit Vaší chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře