Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Cuketové rizoto

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

základní italské rizoto

  • 350 gramů rýže na rizoto (Arborio, Carnaroli, Vialone)
  • 1-2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí nebo zeleninový
  • 2 kusy jemně pokrájená šalotka
  • 1/2 kusu řapíkatý celer jemně pokrájený
  • 1 stroužek česnek pokrájený na nudličky
  • 5 cl olivový olej
  • 1 dl suchý bílý vermouth nebo suché bílé víno
  • 1 špetka Knorr Aromat
  • 50 gramů máslo
  • 50 gramů čerstvě strouhaný parmezán nebo sýr Grana Padano

směs na cuketové rizoto

Příprava

  1. Ze dvou kalíšků bujónu připravíme 0,9l vývaru. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme šalotku (nebo cibuli), celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání. Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže.
  2. Přilijeme první část horkého vývaru, mírně osolíme, přidáme Aromat a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Asi v polovině dušení přidáme směs z druhé pánve.
  3. Příprava směsi: V pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme cuketu, pokrájená sušená rajčata, odstavíme a přidáme posekané bylinky. Takto připravenou směs přidáváme do základního rizota.
  4. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut. Rýži odstavíme, vmícháme máslo a parmezán a necháme pod pokličkou asi dvě minuty odstát, aby dostalo požadovanou krémovou konzistenci.
Tip: Při podávání nezapomeneme na misku se strouhaným parmezánem, kterým si můžeme posypat hotové rizoto podle vlastní chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře