Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ďábelské selátko

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kýty ze selátka (8 menších plátků)
  • 2 lžíce tekuté pikantní marinády (Avokádo)
  • 3 lžíce „ďábelské omáčky“ (SPAK)
  • 5 lžic sterilované kapie, sterilovaného hrášku
  • dle chuti sůl, máslo, cibule
  • 4 dl masového vývaru

Příprava

  1. Plátky z kýty nenaklepáváme, pouze lehce osolíme a promícháme společně tekutou pikantní marinádou a ďábelskou omáčkou, čímž nám vznikne dosti hustá kaše. Maso jelikož je mladé necháme marinovat v chladnu cca 2-3 hodiny.
  2. Na rozpálenou pánev vkládáme naložené plátky masa s minimálním množstvím marinády a hezky jej necháme zatáhnout. Jakmile je maso orestované tak jej přendáme do hrnce. Na pánev do rozpáleného výpeku od masa vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a orestujeme ji do sklovata.
  3. Tuto směs z pánve společně se zbytkem marinády, ve které bylo naloženo maso, přidáme do hrnce k orestovanému masu ze selátka, podlijeme cca 4 dl vývaru a necháme lehce pod pokličkou probublávat cca 30 minut, dokud maso není hezky měkké. Plátky z hrnce vyjmeme a celý obsah hrnce (omáčku) rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladka.
  4. Omáčka je dosti hustá a není ji už třeba ani zahušťovat. Přidáme do hrnce v množství dle naší chuti na tenké proužky nakrájenou červenou kapii a cca 5 lžic hrášku. Vrátíme plátky masa a necháme lehce 5 minut provařit. Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo šťouchané brambory.
Tip: Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo šťouchané brambory. Pro zjemnění na závěr vložíme do omáčky rozpustit oříšek másla.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře