Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dalamánky ze starého chleba

Hodnocení uživatelů:
90 minut 40 minut 20 - 24 porcí Snadné Jemně pálivé

Ingredience

  • 5 plátků chleba
  • 400 mililitrů vlažná voda
  • 21 gramů droždí
  • 40 dekagramů hladká mouka
  • 1 lžička hrubá sůl
  • 1 lžička kmín

Příprava

Chleba nalámeme na kousky do misky a zalijeme vodou, necháme chvilku změknout a pak tuto směs dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Kaši si přendáme do mísy, přidáme droždí a mouku, vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Z těsta děláme menší ( 3 - 4 cm ) bochánky a dáme na plech s pečícím papírem. Na povrchu dalamánků uděláme rýhu, posypeme solí a kmínem, pečeme při 200°C asi 40 minut
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře