Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Datle plněné domácím marcipánem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 5 minut 20-30 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů mandlí bez slupky
  • 6 dekagramů cukru nebo medu
  • 3 lžíce vody
  • 25 dekagramů datlí bez pecky

Příprava

  1. Přípravu marcipánu začneme tím, že mandle dáme na 2-3 minuty do vroucí vody, poté je opláchneme studenou vodou a bez problémů oloupeme.
  2. Mandle přendáme do mixéru. Z vody a cukru připravíme sirup, kterým přelijeme mandle a důkladně rozmixujeme.
  3. Marcipánovou masu zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut stát.
  4. Mezitím datle podélně překrojíme. Ztuhlý marcipán vložený do mikrotenového pytlíku rozválíme, nakrájíme na proužky a poté je vložíme do datlí.
Tip: Lze připravit i s ořechy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře